Türkiye'nin Muhasebe Kitapları Satış Sitesi
Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2014

Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2014

Maliye Hesap Uzmanları Derneği


Baskı Tarihi: MART 2014
Sayfa Sayısı: 1.450
Fiyatı: 130 TL
İndirimli Fiyatı:127,50 TL (Kdv Dahil)
BASKISI TÜKENDİ
KİTAP HAKKINDA
  • Google
  • Tw
  • Fb

Maliye Hesap Uzmanları Derneği’nin eşsiz eseri Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2014. 3 Ciltten oluşan Beyanname Düzenleme Kılavuzu; birinci ciltte Gelir Vergisi Kanunu, ikinci ciltte Kurumlar Vergisi Kanunu ve üçüncü ciltte Vergi Usul Kanunu anlatılmaktadır. Her yıl titiz çalışmalar sonucunda Eski Hesap Uzmanlarından oluşan komisyon Beyanname Düzenleme Kılavuzunu güncellenmektedir. Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2015 ’te Temel Vergi Kanunları sistematik bir şekilde sunulmuş olup; Tebliğler, Özelgeler, İçtihatlar, Yargı Kararları ışığında yeni Türk Ticaret Kanunu ve yeni SPK hükümlerine göre de hazırlanmıştır.

Beyanname Düzenleme Kılavuzu özellikle mesleki sınavlara hazırlanan SMMM ve YMM adayları için kaynak bir kitap niteliğindedir.

Tüm yönleriyle geçmişten günümüze bu özel çalışmayı gerçekleştiren tüm Üstadlara ve Beyanname Düzenleme Kılavuzu hazırlama komisyonuna çok teşekkür ederiz.

Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2014 sitemizden ücretsiz kargo imkanı ile satın alabilirsiniz.

2014 Beyanname Düzenleme Kılavuzunun 365 gün boyunca faydalı olması dileğimizle.

Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2014 Reklamı

.
Beyanname Düzenleme Kılavuzu 2014 Tanıtım

 ÖNSÖZ

Hesap Uzmanları Kurulu mensuplarının oluşturduğu Maliye Hesap Uzmanları Derneğinin en seçkin ve değerli eserlerinden olan Beyanname Düzenleme Kılavuzu (BDK), Hesap Uzmanları camia sının tarihsel mirası olduğu gibi, konusundaki ilk ve tek olma özelliği de taşıyan önemli bir eseridir.

Kılavuzumuz, Hesap Uzmanları Derneği üyelerinden (Eski Hesap Uzmanlarından) oluşan bir komisyon tarafından, yasal düzenlemelerdeki değişiklikler ve uygulama sorunları dikkate alı­narak her yıl olduğu gibi bu yıl da yeniden hazırlanmıştır.

48′inci Beyanname Düzenleme Kılavuzu, Hesap Uzmanları Derneğinin özgün eseri ola­rak, siz değerli okurlarımız için temel bir başvuru ve kaynak kitabı olma özelliğini bu yıl ve gelecek yıJJarda da devam ettirecektir.

Her yıl olduğu gibi, 2014 yılı Beyanname Düzenleme Kılavuzu da büyük bir heyecan ve titizlikle hazırlanmıştır. Beyanname Düzenleme Kılavuzunu hazırlayan komisyonumuz, aylarca süren çalışmalarını; başta vergi yükümlüleri olmak üzere, vergi hukuku alanında çalışmalar yapan­ların gereksinimlerini karşılayacak konular üzerinde yoğunlaştırmıştır. BDK hazırlama komisyonu; yükümlülerin, vergi alanında çalışma yapan akademisyenlerin ve 3568 sayılı Kanun kapsamında­ki meslek mensuplarının tereddüt ettikleri hususlar ile en çok özelge istenen ve en fazla Yargıya intikal eden hususları tarayarak belirlemiş, çözüm bekleyen bu konuları sizi ere aktarmaktan öte, çözümlerini de sîzlerle paylaşmayı amaç edinmiştir.

Bu çerçevede, Beyanname Düzenleme Kılavuzunda öncelikle temel Vergi Kanunları sis­temli bir şekilde sunulmuş, tebliğler, iç genelgeler, özel gel er ve içtihat oluşturacak yargı kararları taranarak gerekli açıklamalar yapılmış, vergisel müesseselerin işleyişine yönelik olarak olabildiğin­ce çok örneğe, ayrıca yeni TTK ve yeni SPK hükümlerine de yer verilmiştir.

Kılavuzumuz, Maliye Bakanlığı bünyesindeki birimler ile, ilgili diğer birimlerin eğitim programlarında, denetim elemanlarının mesleki sınavları ve S.M.M.M. ve Y.M.M. adaylarının mes­leki sınavlarında yıllardır kullanılan bir kaynak olma özelliği taşımaktadır.

Siz saygıdeğer okurlarımızın yıllardır süregelen büyük ilgi ve beğenisiyle, alanında tek eser olma onuruna ulaşan Beyanname Düzenleme Kılavuzumuz, içerdiği konular itibariyle, yapılan yasal değişikliklerin tamamını içermekte ve sîzlerden gelen öneriler de dikkate alınmış olarak gün­cel nitelik taşımaktadır.

Kılavuzumuzun yorum kitabı olmamasından dolayı vergi sistemimizde çok sayıda bulunan tartışmalı konulardan en çok ihtiyaç duyulanlara yer verilmiştir. Diğer taraftan, Kılavuzumuzda yer alan bilgi, değerlendirme ve açıklamalar danışmanlık veya tavsiye niteliğinde olmayıp, bu kapsam­da değerlendirilemez.

2014 yılı Beyanname Düzenleme Kılavuzumuz görsellik, kullanım kolaylığı ve estetik göz önünde bulundurularak Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Vergi Usul olarak üç cilt halinde basılmış olup kullanıcıların daha fazla istifade edeceğini umuyoruz.

Maliye Hesap Uzmanları Derneği olarak; Hesap Uzmanları Camiasının engin bilgi birikimi, deneyimi, tükenmeyen özverisi ve ayrıca Hesap Uzmanı kimliğinin verdiği sorumlulukla, mesleki ahlak ve disipline uygun olarak, yıllık beyannamelere yönelik Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Vergi Usul Kanunlarını bütün yönleriyle irdeleyen geçmişten bugüne değin bu özgün çalışmayı gerçekleştiren tüm Üstad ve arkadaşlarımıza; ayrıca bu yılki BDK hazırlama komisyonu olarak aylardır yaptıkları titiz çalış­malardan dolayı Adnan SAK, Ata DİLİÇIKIK, Suat TAŞ, Gülali PALİ, Abdülkadir DEMİRCİ, Saadettin YILMAZ, Öznur Gökçe ALTINBAŞ, Okan COŞGUN, Burak EROĞLU, Barış KAYACAN, Ferhat DEMİRTAŞ, Cenk Murat ASLAN, Arif YILDIRIM, Ersin KAPLAN, Abdullah ALTINÖRS, Erdal AYDIN’a; dizgi aşamasındaki titiz çalışmaları için de Deniz KAYAKa ve 48 yıldır Beyanname Düzenleme Kılavuzuna gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı siz değerli okurlarımıza teşekkür ederiz.

2014 Beyanname Düzenleme Kılavuzunun bütün bir yıl boyunca yararlı olması dileğimizle.

İSTANBUL, Maliye Hesap Uzmanları